Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ.) για τα όσα ισχυρίζεται με τις καταγγελίες της η Διευθύντρια Φυλακών
24/06/2022

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ.) επιθυμεί ν’ αναφερθεί στα όσα ισχυρίζεται με τις πρόσφατες καταγγελίες της η Διευθύντρια των Φυλακών εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους της Αστυνομίας και να δηλώσει εκ προοιμίου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καμιά δημόσια τοποθέτηση, για να μην εκληφθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο η όποια θέση του ως παρέμβαση στον καθορισμό του πλαισίου της όλης ερευνητικής διαδικασίας.

 

Επί της ουσίας του θέματος ο Σ.Α.Κ. αναμένει ότι, μετά και τον διορισμό ποινικού ανακριτή για διερεύνηση της υπόθεσης, η διεξαγόμενη έρευνα θα είναι σφαιρική και ολιστική προς όλες τις κατευθύνσεις, περιλαμβανομένης και εκείνης των Φυλακών, για να καταστεί δυνατό με βάση και τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας να οδηγήσει στα ορθά ευρήματα, με στόχο να καταλογιστούν οι νενομισμένες ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.

 

Ο Σ.Α.Κ. επισημαίνει ότι η διαθεσιμότητα του ανώτερου στελέχους της Αστυνομίας από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, δεν είναι τιμωρητικό μέτρο και δεν υποδηλώνει την οποιαδήποτε ενοχή του. Συνεπώς, απευθύνει έκκληση προς όλους να επιδείξουν τον πρέποντα σεβασμό στο θεμελιώδες τεκμήριο της αθωότητας, αναμένοντας τα αποτελέσματα της δρομολογηθείσας έρευνας. Στο ίδιο πλαίσιο, καταδικάζει το στήσιμο λαϊκών δικαστηρίων και την ενοχοποίηση του οποιουδήποτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για τον τρόπο που έχει αναδειχθεί και προβληθεί το όλο θέμα.

 

Καταλήγοντας, ο Σ.Α.Κ. διαβεβαιώνει την κυπριακή κοινωνία ότι τα μέλη του θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση να υπηρετούν και να προστατεύουν τις δημοκρατικές αρχές και τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών και δηλώνει αμετάθετη αποφασιστικότητα για τη συνέχιση των προσπαθειών για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.


09/09/2022
Ιστορικής σημασίας συμφωνία για την αναβάθμιση των κλιμάκων των αστυνομικών και πυροσβεστών

24/06/2022
Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ.) για τα όσα ισχυρίζεται με τις καταγγελίες της η Διευθύντρια Φυλακών

19/05/2022
Ενημέρωση για εξoχικές κατοικίες στο Παραλίμνι και στο Λατσί

19/05/2022
Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό η ιστορική συμφωνία για το Συνταξιοδοτικό

Για Ερωτήσεις/Πληροφορίες

Τηλ.:+357 22 337200

Φαξ: +357 22 337643

Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου

1ος όροφος, Λεωφόρος Δημ. Σεβέρη 3,

Λευκωσία 1066, Κύπρος

Email

cypruspoliceassociation@pasydy.org

We use cookies to allow us to better understand how the site is used. By continuing to use this site, you consent to this policy. Click to learn more