Εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό η ιστορική συμφωνία για το Συνταξιοδοτικό
19/05/2022

Με αισθήματα ιδιαίτερης ικανοποίησης ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ.), χαιρετίζει την έγκριση σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο του Νομοσχεδίου για το Συνταξιοδοτικό στον ευρύτερο Κρατικό Τομέα που αποτελεί σταθμό στα εργασιακά θέματα των Κρατικών Υπαλλήλων και των Αστυνομικών.

Το σημαντικό αυτό Νομοσχέδιο, αποτελεί προϊόν της συμφωνίας που συνομολογήθηκε ύστερα από συνεχείς και επίπονες διαβουλεύσεις από τις Οργανώσεις των Κρατικών Υπαλλήλων ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και του Σ.Α.Κ., με τον Υπουργό Οικονομικών και συνυπογράφηκε από τις Ηγεσίες τους.

Αναμένεται ότι με την επικείμενη ψήφιση του Νομοσχεδίου σε Νόμο από τη Βουλή, ένα χρονίζον και καθοριστικής σημασίας θέμα, που κρατούσε σε αβεβαιότητα χιλιάδες συναδέλφους επιλύεται με ευεργετικές συνταξιοδοτικές πρόνοιες, τόσο για τους Ειδικούς Αστυνομικούς όσο και τους Αστυφύλακες που προσλήφθηκαν στην Αστυνομία μετά την 01/10/2011 και μέχρι σήμερα παρέμεναν ανασφάλιστοι, ενώ για όλα τα Μέλη της Αστυνομίας το εφάπαξ τους θα καταβάλλεται αφορολόγητο.

Ο Σ.Α.Κ. απευθυνόμενος προς όλα τα μέλη της Αστυνομίας, διακηρύττει ότι σε στενή συνεργασία με την ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ., με πράξεις και όχι με λαϊκισμούς και εύηχα συνθήματα προχωρεί με σταθερά βήματα στην σταδιακή επίλυση των καίριων προβλημάτων που μας απασχολούν.

Με την ίδια συνέπεια και αίσθημα ευθύνης ο Σ.Α.Κ., διαβεβαιώνει τους συναδέλφους ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του, για την επίλυση και όλων των άλλων σοβαρών προβλημάτων που μας απασχολούν και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μέσα από την υπευθυνότητα και τη συλλογική προσπάθεια όλων, θα οδηγηθούμε σε νέες σημαντικές συμφωνίες.

09/09/2022
Ιστορικής σημασίας συμφωνία για την αναβάθμιση των κλιμάκων των αστυνομικών και πυροσβεστών

24/06/2022
Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ.) για τα όσα ισχυρίζεται με τις καταγγελίες της η Διευθύντρια Φυλακών