Αναφορά ΣΑΚ σε σχέση με δημοσιεύματα για την επιβράδυνση στη μισθολογική ανέλιξη

10/07/2020

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου επιθυμεί να αναφερθεί σε πρόσφατα δημοσιεύματα σε σχέση με την επιβράδυνση στη μισθολογική ανέλιξη των Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών και Ειδικών Αστυνομικών και τη διοργάνωση πορείας διαμαρτυρίας από μερίδα επηρεαζόμενων συναδέλφων προς το Προεδρικό, στις 17 Ιουλίου 2020.

Θα πρέπει κατ’ αρχάς να διευκρινιστεί ότι το θέμα της επιταχυνόμενης ανέλιξης των Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών και Ειδικών Αστυνομικών εντός συνδυασμένων μισθολογικών Κλιμάκων που αφορά 1300 περίπου συναδέλφους, αναδείχθηκε από τον Σύνδεσμο Αστυνομίας και με δικές του επίπονες προσπάθειες και ενέργειες επιτεύχθηκε σχετική συμφωνία που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Δυστυχώς, το όλο θέμα δεν προωθήθηκε προς υλοποίηση, μετά την απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου να ζητήσει γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία για τις υπό αναφορά μισθολογικές ρυθμίσεις, γι’ αυτό και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια με όλους τους εμπλεκόμενους, για επίλυση της εκκρεμότητας το ταχύτερο, με στόχο την υλοποίηση της σχετικής συμφωνίας.

Εντατικές προσπάθειες καταβάλλονται από τον Σύνδεσμο με τη στήριξη και της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., για ευρύτερη αναδιάρθρωση και αναβάθμιση σε όλο το φάσμα της δομής των Αστυνομικών και Πυροσβεστών, καθώς και των συναδέλφων Ειδικών Αστυνομικών, γι’ αυτό και το θέμα έχει εγγραφεί με εμπεριστατωμένο υπόμνημα στη ΜΕΠΑ, όπου και αναμένεται συζήτηση, με στόχο την κατάληξη σε αμοιβαία αποδεκτές ρυθμίσεις.  Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, στο πλαίσιο της ΜΕΠΑ συζητήθηκε και επιλύθηκε το διαχρονικό θέμα της εναρμόνισης του ωραρίου της Αστυνομίας με τα ισχύοντα στη Δημόσια Υπηρεσία.

Κατά συνέπεια, ο Σύνδεσμος που εκπροσωπεί και έχει οργανωμένους στις τάξεις του χιλιάδες συναδέλφους, απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση και θεωρεί άκαιρη και αχρείαστη την κινητοποίηση στις 17 Ιουλίου, αφού τόσο η Κυβέρνηση όσο και τα Πολιτικά Κόμματα στηρίζουν τη Συμφωνία που επιτεύχθηκε.  Να τονιστεί ιδιαίτερα ότι το θέμα άρνησης του Γενικού Λογιστηρίου να εφαρμόσει τους Κανονισμούς που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, απασχόλησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών και καταβάλλονται προσπάθειες για ρύθμιση του προβλήματος το ταχύτερο.